About us

Lemn masiv Atelier Biomobila Obiectiv social

Biomobila S.R.L. este o întreprindere socială ce îşi propune să ofere pe pieţele internă şi externă piese de mobilier inovative, frumoase şi funcţionale din lemn masiv. Realizăm piese de mobilier din lemn masiv, precum şi alte elemente de design interior şi exterior cu finisaje ecologice.

Atelierul întreprinderii este situat în localitatea Gălăneşti, judeţul Suceava într-o clădire industrial care datează din perioada imperiului Austro-Ungar, când Bucovina, parte din Țara de Sus a Moldovei, încă nu se unise cu România.

Firma este înfiinţată în anul 2015 în cadrul unui proiect european şi are statut de structură de economie socială – despre proiect aici. Caracterul social al întreprinderii constă în valorificarea în mod prioritar a resurselor umane locale greu angajabile pe care îşi propune să le instruiască şi să le integreze social. În această perspectivă, Biomobila este acreditată să susţină cursuri de calificare pentru tâmplari - Certificat de acreditare.
În acelaşi timp, întreprinderea urmăreşte să utilizeze resursele de lemn specifice Bucovinei, într-un mod sustenabil, cu valoare adăugată mare, în așa fel încât vor fi compensate profitabil comunităţile din preajma cărora sunt recoltaţi arborii şi va permite companiei să contribuie la regenerarea resurselor consumate.

"Bio – mobila" desemnează efortul realizat de întreprindere pentru a da viaţă lemnului dincolo de viaţă vegetală în obiectele de mobilier create, precum şi grijă de a prelucra lemnul fără adaosuri chimice dăunătoare mediului şi utilizatorilor. Obiectele de mobilier sunt create din lemn masiv de molid, brad, larice, stejar, fag și altele, recoltate din pădurile Bucovinei sau zonelor adiacente. Prelucrarea mobilierului se realizează atât artizanal cât şi mecanic cu ajutorul echipamentelor moderne. Substanţele folosite pentru finisajul mobilierului sunt de origine naturală: ceară de lemn pe bază de ceară de albine, uleiuri cerate şi emulsii din seminţe şi/sau răşini naturale. Substanţelor de finisaj folosite sunt produse în Germania, însă sperăm ca în scurt timp să putem achiziţiona aceste produse ecologice şi de la producători români.

Obiectivul socio-economic pe termen lung al întreprinderii vizează orientarea publicului consumator de pe pieţele interne şi externe, către un mediu ambiental sănătos, lipsit de compuşi cancerigeni de genul formaldehidelor, care sunt folosiţi extensiv în realizarea panourilor/placajului şi a altor substituenţi ai lemnului masiv.
Pe termen scurt, obiectivul comercial al întreprinderii este acela de a intra pe pieţele din ţările vestice unde în prezent mobilierul de lemn masiv este foarte apreciat, precum şi pe piaţa din România.
Obiectivul social al întreprinderii este acela de a angaja în continuare şi de a califica persoane necalificate, cu deficienţe, de etnie romă din judeţul Suceava şi de a le oferi un loc de muncă corect remunerat. Iar in ceea ce privește protecţia mediului, obiectivul nostru vizează oferirea unui mobilier durabil, rezistent şi uşor de întreţinut. Durata medie de utilizare a mobilierului din lemn masiv este de ordinul zecilor de ani, ceea ce înseamnă că achiziţia lui de către o familie, reprezintă o moştenire pentru următoarea generaţie.

Lemnul transmite vitalitate, poare fi uşor recondiţionat, revopsit, redesenat, pentru a fi în pas cu moda.

Va invităm sa continuați vizita pe siteul companiei noastre.
Aveti posibilitatea sa vizionați și sa comandați online produsele. Mai multe despre produse și modalitatile de achiziție gasiți aici.